Erişilebilirlik

ABD Suriye’de IŞİD Hedeflerini Vurdu


Amerika IŞİD’e yönelik askeri mücadelenin genişletilmesi kapsamında ilk kez örgütün Suriye’deki hedeflerine yönelik hava saldırısı başlattı. Haberlerde operasyona beş Arap ülkesinin de katıldığı bildiriliyor

Amerika Birleşik Devletleri IŞİD’e yönelik askeri mücadelenin genişletilmesi kapsamında ilk kez örgütün Suriye’deki hedeflerine yönelik hava saldırısı başlattı.

Hava operasyonunun ayrıntılarını Pentagon sözcüsü Yarbay Jeff Pool, Amerika’nın Sesi’ne şu sözlerle aktardı:

“Amerikan ordusu ve işbirliği yaptığı ülkelere ait askeri güçleri, Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerinin kullanıldığı operasyon düzenliyor.”

Yetkililer tarafından henüz doğrulanmasa da, Amerikan basınında ortak operasyona Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu beş Arap ülkesinin dahil olduğu bildiriliyor.

Amerika, hava operasyonları öncesinde Suriye hükümetini, IŞİD’e yönelik saldırılara herhangi bir müdahelede bulunmaması konusunda uyardı.

IŞİD hedeflerine karşı düzenlenen operasyon yerel saatle sabah saatlerinde başladı. Suriye’deki operasyon, ayrıca Başkan Barack Obama’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılması öncesine rastladı. Obama, BM’de yapacağı konuşma ve ikili görüşmelerde, IŞİD’i yok etmeye yönelik daha kapsamlı bir uluslararası desteği arkasına almayı hedefliyor.

Amerika Başkanı, IŞİD’le mücadele için eylem planını canlı yayında ulusa seslenerek açıklamış, örgütü hem Irak’ta hem de Suriye topraklarında yok etme sözü vermişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG