Erişilebilirlik

‘ABD Suriye’den Çekilmeye Başladı’


Başkan Donald Trump’ın ABD askerlerini Suriye’den çekeceklerini açıklaması sonrası yaşanan belirsizliklere noktayı, IŞID’e karşı koalisyonun sözcüsü koydu. Albay Sean Ryan, Suriye’den planlı çekilme süreceğinin başladığını açıkladı.

Albay Ryan, haber ajansı Associated Press’in sorusunu bir e-posta ile yanıtlayarak planlı çekilmenin başladığını belirtti. Ryan, "Operasyonun güvenliği nedeniyle çekilme takvimi, yerleri ve askerlerin hareketliliğiyle ilgili açıklama yapılmayacak’’ ifadelerini kullandı.

Çekilmeyle ilgili başka bilgi edinilemezken, kaç aracın kullanıldığı, herhangi bir askeri birimin çekilip-çekilmediği de öğrenilemedi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise çekilmenin Perşembe gecesi başladığını duyurdu. Gözlemevi, 10 kadar zırhlı aracın, bazı kamyonların Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rmeilan şehrinden Irak’a çekildiğini duyurdu.

‘’ABD çekilme konusunda ciddi değil’’

Öte yandan Rusya’dan, ‘’Amerikalılar Suriye’den çekilme konusunda ciddi değil’’ iddiası geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin bölgede kalmak için bahane aradığını söyledi. Rusya’nın Suriye’deki ABD stratejisiyle ilgili herhangi bir kamu açıklaması görmediğini söyleyen Zakharova, bu nedenle ABD’nin gitmek konusunda ciddiyetinden emin olamadıklarını belirtti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG