Erişilebilirlik

ABD Suriye'deki Yeni Muhalefet Koalisyonunu Tanıdı


Başkan Barack Obama, Amerika’nın Suriye’deki yeni muhalefet koalisyonunu resmen tanıdığını bildirdi.

ABC televizyonuna demeç veren Obama, yeni koalisyonun Suriye halkını temsil edecek güçte olduğunu, bundan dolayı da bu koalisyonun Esad rejiminin karşısında, Suriye halkının meşru temsilcisi olarak görülebileceğini söyledi.

Başkan Obama’nın bu beklenen açıklamasıyla, isyancıların elinin güçlenmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte Washington, teröristlerin de katılım sağladığını iddia ettiği Suriyeli isyancılara silah desteği vermemekte ısrar ediyor.

Obama demecinde, Suriye muhalefet koalisyonu içinde “küçük bir unsur” olarak tanımladığı el Nusra örgütünün, Irak’taki El Kaide’yle bağlantısı olduğunu savundu, bu örgütü “terör örgütleri listesine aldıklarını” kaydetti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, dün Cabhat el Nusra örgütünü “resmen terör örgütü” ilan etmişti. Bu şekilde örgütün Amerika’daki mal varlıkları dondurulacak. Washington ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek veren iki silahlı milis örgütüne de yaptırım uygulayacak.

Uzmanlar el Nusra’nın, Esad rejimine karşı mücadele veren en etkili örgütlerden biri olduğunu savunuyor. Örgütün bu denli etkili olmasıysa Washington’da, Suriye’deki rejime karşı 21 aydır yürütülen ayaklanmaya aşırı görüşlülerin liderlik ettiği yönünde kaygılara yol açmış durumda.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG