Erişilebilirlik

ABD Şükran Günü’nü Kutluyor


Şükran Günü sofrasının olmazsa olmazları hindi, patates püresi, kızılcık sosu, mısır
Şükran Günü sofrasının olmazsa olmazları hindi, patates püresi, kızılcık sosu, mısır

Amerika’da bugün Şükran Günü bayramı kutlanıyor. Amerikalılar geleneksel tatillerini aileleri ve arkadaşlarıyla geçiriyor. Ziyafet masaları, festivaller, Amerikan futbolu maçları bugünün vazgeçilmezlerinden. İndirimlerle birlikte yılbaşı alışverişleri de bugün başlıyor.

ABD Şükran Günü’nü Kutluyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Ancak 2017 Şükran Günü kutlamaları sıkı güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Buna ünlü alışveriş merkezi Macy’s’in New York’taki geçit töreni dahil.
Zira her yıl 200 bin katılımcının katıldığı kutlama, Özbek bir göçmenin kamyonetiyle bisiklet yoluna dalarak sekiz kişiyi öldürdüğü saldırıdan sadece haftalar sonra düzenleniyor.

Yetkililer, güvenlik için kum dolu kamyonları, bomba arama köpekleri ve keskin nişancıların hazır bulunduğunu açıkladı.

Şükran Günü gelenekleri

Şükran Günü’nde aileleri ve sevdikleriyle birarada olmak için milyonlarca insan seyahat ediyor. Bu rakamın bu yıl 49 milyon olduğu tahmin ediliyor. Kara, hava ve demiryolu taşımacılığında son 10 yılın en yoğun Şükran Günü tatili dönemi yaşanıyor.

Amerikalılar Neden Şükran Günü Kutluyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

ABD Başkanı da tatilde. Donald Trump Salı günü başkanlık yetkisini kutlanarak iki hindiyi Şükran Günü masasına ana yemek olmaktan kurtardı. Trump, tatilinin kalanını Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde geçiriyor.

Trump’ı tatil dönüşünde ise Beyaz Saray’da hummalı bir çalışma bekliyor. Onlarca gönüllü dekoratör ve çiçekçi, Noel için çalışmalara başlayacak. First Lady Melania Trump ve oğlu Baron, resmi Beyaz Saray Noel ağacını Pazartesi günü teslim aldı. Ağaç, Mavi Oda’da sergilenecek.

Beyaz Saray’ın Noel ve yeni yıl dekorasyonu da 27 Kasım’da tanıtılacak. Melania Trump ayrıca Andrews Askeri Üssü’nden öğrencileri ağırlayacak. Başkan Trump’ın Beyaz Saray önündeki ağacı ışıklandırma töreni de 30 Kasım’da düzenlenecek.

Her Kasım ayının üçüncü perşembesinde kutlanan Şükran Günü aynı zamanda ABD’de tatil sezonunun da başlangıcı. Hemen ertesindeki Cuma gününde indirim sezonuna girilecek. “Kara Cuma” olarak bilinen günde yapılan büyük indirimlerle Amerikalılar Noel ve yeni yıl için dükkanlara ve alışveriş merkezlerine akın edecek.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG