Erişilebilirlik

ABD 'Soykırım' Demekten Kaçınıyor


ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, 1915 olaylarını Papa Françesko gibi soykırım tanımlaması üzerine yerleştirmeyi reddetti ancak Obama yönetiminin 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiğini tarihi bir gerçek olarak kabul ettiğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığının günlük olağan basın toplantısında sözcü Marie Harf’e Papa Françesko’nun Vatikan’da yaptığı ve 1915 olaylarını soykırım olarak tanımladığı konuşmasıyla ilgili görüşü soruldu.

Papa gibi soykırım deyimini kullanmayan bakanlık sözcüsü Marie Harf,Başkan Barack Obama ve yönetimin üst düzey yetkililerinin, “Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde 1 buçuk milyon Ermeni’nin katledildiğini ve ölüme yürüdüğünü” tarihi bir gerçek olarak kabul ettiğini söyledi.

Harf yetkililerin, gerçeklerin tam, dürüst ve adil bir şekilde kabulünün Türkiye’nin, Ermenistan’ın ve Amerika’nın çıkarlarına olacağı görüşünde olduklarını vurguladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf ayrıca şöyle devam etti: “Uluslar geçmişlerinin acılı unsurlarını kabul ederek, onlarla hesaplaşarak güçlenir ve ilerler. Yönetimimiz bu ilkeden hareket eder. Bu yönde hareket etmek, farklı ve daha hoşgörülü bir gelecek inşa edilmesi sağlar. Bu ve diğer konuşlara bu şekilde bakıyoruz.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG