Erişilebilirlik

ABD Senatosu’ndan 5 Trilyonluk Bütçe Kesintisi


US Afghanistan Congress
US Afghanistan Congress

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato, dün gece geç saatlerde onayladığı bütçe tasarısıyla önümüzdeki 10 yıl içinde 5,1 trilyon dolarlık kesintiyle denk bütçe oluşturmayı hedefliyor

Amerikan Senatosu, federal bütçede büyük kesintiler öngören tasarıyı kabul etti.

Dün gece geç saatlerde oylanan tasarı önümüzdeki 10 sene içinde federal harcamalardan 5,1 triyon dolarlık kesinti öngörüyor. Harcama kesintilerinin büyük bölümü sağlık sigortası harcamalarından yapılacak. Askeri harcamalar ise arttırılıyor.

Kongre’nin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisi de bir süre önce benzeri bir tasarıyı onaylamıştı. Bu tasarı da bütçenin dokuz yıl içinde denkleştirilmesini öngörüyor. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato ve Temsilciler Meclisi’nin bu iki ayrı tasarıdaki farklılıkları iki hafta sonra yeniden yapılacak oturumlarda gidermesi bekleniyor.

Başkan Barack Obama’nın bütçe tasarısına karşı çıkması bekleniyor. Başkan, Şubat ayındaki Birliğin Durumu konuşmasında 4 trilyonluk bütçe istemişti. Obama’nın bütçe teklifi vergilerin yükseltilmesini ve federal harcamalar yoluyla altyapının yenilenmesini öngörüyor. Beyaz Saray’ın bütçe planında da askeri harcamaların arttırılması hedefleniyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG