Erişilebilirlik

ABD Savunma Bakanı Meksika’da


Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, son dönemde ilişkilerin iyice gerildiği komşu ülke Meksika’nın başkenti Mexico City’de üst düzey hükümet yetkilileriyle biraraya geldi. Görüşmeler Meksika’nın Bağımsızlık Günü kutlamaları öncesinde yapıldı.

Başkan Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında Meksikalı göçmenleri “suçlular” ve “tecavüzcüler” olarak nitelendirmesi iki ülke arasında gerilimi tırmandırmıştı. Trump ayrıca kaçak geçişleri önlemek için Meksika sınırına yapılacak duvarın maliyetini de Meksika’nın karşılamasını istemişti.

Mattis’ten olumlu mesaj

Mattis, Mexico City’ye giden uçakta yaptığı açıklamada ziyaretinin Meksika ile istikrarlı bir savunma ilişkisi kurmak amacı taşıdığını söyledi. Amerika - Meksika ilişkilerinin çok güçlü olduğunu ve güvene dayandığını ifade eden

Mattis, Meksikalı yetkililerin sınır duvarı ve diğer hassas siyasi meseleleri açacağını sanmadığını da sözlerine ekledi.

Meksika’yı Mattis’ten önce ziyaret eden son Savunma Bakanı 2014 yılındaki ziyaretiyle Chuck Hagel olmuştu. Amerika ve Meksika arasındaki askeri ilişkiler son dönemde sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle gergin.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG