Erişilebilirlik

'PKK'ya Karşı Destek Artarak Devam Edecek'


'PKK'ya Karşı Destek Artarak Devam Edecek'
'PKK'ya Karşı Destek Artarak Devam Edecek'

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde görüşmeye ilişkin görüntü ve fotoğraflar yanında kısa bir bilgi de yer aldı

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, dün akşam geldiği Ankara'da bu sabah resmi temaslarına Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Panetta'nın Ankara ziyareti nedeniyle Türk Basını'nda, "Türkiye'nin ABD'den terörle mücadelede kullanılmak üzere insansız savaş uçağı satın alma talebinde bulunacağı" ağırlıklı yorumlar yer aldı.

Savunma Bakanı Panetta, bugün Anıtkabir'de Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak Ankara ziyareti programına başladı. Panetta, Anıtkabir Özel Defteri'ne ise, "Atatürk'ün mirası sonucunda Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada büyük bir güç olduğunu" belirterek, "Türkiye ve ABD'nin dost ve müttefik olmaya devam edeceğini" yazdı.

Panetta, beraberinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ABD'li yetkililerden oluşan heyet ile birlikte Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Görüşmede, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde görüşmeye ilişkin görüntü ve fotoğraflar yanında kısa bir bilgi de yer aldı. Bu bilgi notunda, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Panetta ile görüşmesinde, "ABD ile güçlü ittifak ve ortaklık ilişkilerimizin bir neticesi olarak yoğun istişarelerde bulunmanın önemine değindiği" belirtildi. Gül'ün ayrıca "ABD’nin, Türkiye’nin terörle mücadelesine verdiği destek için de teşekkür ettiği" ifade edildi. ABD Savunma Bakanı Panetta'nın ise, "Türkiye ile aynı ailenin bir parçası olduklarını, bu nedenle Türkiye’nin terörle mücadelesine olan desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladığı" kaydedildi. Panetta'nın, "çeşitli bölgesel ve küresel meselelerin çözümü için Türkiye ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını sözlerine eklediği" de bilgi notunda yer aldı.

Bu arada Panetta'nın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile dün gece de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

ABD Savunma Bakanı Panetta'nın, Ankara ziyareti ile ilgili Türk Basını'nda yer alan haberlerde ise, Türkiye'nin terörle mücadele için insansız savaş uçağı talebini dile getirdiği yorumları yapıldı.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin videosu:

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG