Erişilebilirlik

ABD'den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar


Rusya yanlısı militanlar ele geçirdikleri son kentde bir çocukla poz verirken
Rusya yanlısı militanlar ele geçirdikleri son kentde bir çocukla poz verirken
Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Ukrayna’nın bağımsızlığını tehdit eden politikalarına karşı yaptırımların genişletileceğini açıkladı.

Yaptırım listesinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in olmadığını belirten Obama, ek yaptırımların Rusya’nın bazı bankalarını ve Putin’e yakın olan özel sektör yetkililerini hedeflediğini söyledi. Yaptırımlarda hedef alınan kurum ve yetkilileri vize ve mal varlığı kısıtlamaları getiriliyor.

Obama yeni yaptırımların yaptırımların amacını “Putin’e Ukrayna’daki eylemlerinin, Rusya’nın ekonomisini uzun vadede olumsuz etkileyeceğini göstermek ve Ukrayna’daki krizi diplomatik yollarla çözmeye zorlamak ” olarak tanımladı.

Filipinler gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada Obama, Ukrayna’nın, ülkedeki krizi çözmek için Nisan ayında Cenevre’de imzalanan uluslararası anlaşmanın kararlarını uyguladığını ancak Rusya’nın benzer bir adım atmadığını belirtti.

Obama “Krizi çözmek için izlenecek bir yol var. Ama Rusya henüz bu yoldan yürümeyi seçmedi. Ek yaptırımlar, Rusya’nın bu tavrını değiştirmeyi hedefliyor” dedi.

Başkan Obama, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan tutumunu devam ettirmesi halinde, bankacılık ve savunma sektörünü hedefleyen yaptırım listesinin genişletileceğini de sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG