Erişilebilirlik

ABD Rusya’da Göçmenlik İçin Olmayan Vize İşlemlerini Askıya Alıyor


Amerika, Çarşamba gününden başlayarak 1 Eylül’e kadar Rusya’da göçmenlik için olmayan tüm vize başvurularını işleme sokmayı askıya alacağını açıkladı.

Moskova’daki Amerikan büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, kararın nedeninin, Rus hükümetinin ülkedeki ABD diplomatik misyonlarında personel kısıtlaması yapılması talebi olduğu belirtildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında, “Rusya'daki tüm göçmenlik için olmayan vize işlemleri 23 Ağustos’ta askıya alınacak. İşlemler Moskova’da 1 Eylül’de yeniden başlayacak; konsolosluklardaki vize işlemleriyse süresiz askıda kalacak” denildi. Açıklamaya göre, göçmenlik için olmayan vizeler için ayarlanan tüm randevular iptal edilecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Rusya arasındaki bu son diplomatik gerilimi, “Rus yetkililerin adımları hakkında Rus halkı arasında huzursuzluk yaratmaya yönelik yeni bir çaba” olarak niteledi.

Lavrov, Rusya’nın buna nasıl bir yanıt vereceğine dair soru üzerine, büyükelçiliğin açıklamasını inceleyeceklerini, ancak ABD hükümetinin tersine, Rusya’nın “bunun acısını Amerikan vatandaşlarından çıkarmayacağını” kaydetti.

Rusya geçen ay, yeni Amerikan yaptırımlarına karşılık olarak, Rusya’daki Amerikan diplomatik temsilciliklerinde çalışanların sayısının Ağustos sonuna kadar 755’den 455’e indirilmesini istemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG