Erişilebilirlik

ABD: Ramadi Daha Büyük Zaferlerin Başlangıcı


ABD: Ramadi Daha Büyük Zaferlerin Başlangıcı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Iraklı güvenlik güçlerinin, Ramadi’yi IŞİD’ten geri almasının yankıları devam ediyor. Kent, IŞİD militanlarından tamamen temizlenmiş değil. Ancak Ramadi’nin geri alınmasını kayda değer bir zafer olarak niteleyen Amerika Savunma Bakanlığı yetkilileri, bu başarının daha büyük zaferlerin başlangıcı olabileceğini söylüyor.

Birçok Iraklı uzun zamandır Irak bayrağının yeniden Ramadi üzerinde dalgalandığını görmek için bekliyordu. IŞİD militanları şimdilik ortalarda görünmüyor.

Amerikalı yetkililer, Ramadi’yi savunan son 300 IŞİD militanının çoğunun öldüğünü, hayatta kalanların da kentin iç kısımlarında saklandığını düşünüyor. Iraklı ve Amerikalı yetkililer, bölge üzerindeki baskının arttığını söylüyor. Ayrıca hava saldırıları, IŞİD’in Irak ve Suriye arasındaki ikmal yollarını imha etmeye devam ediyor.

Suriye’deyse, Amerika’nın desteklediği Demokratik Suriye Güçleri kilit önemdeki Tişrin Barajı’nı IŞİD’ten geri aldı.

Albay Steve Warren şöyle konuştu: “Bu başarıların bir kısmını, IŞİD liderliğinin zayıflatılmasına bağlayabiliriz. Tam anlamıyla yılanın başına saldırıyoruz.”

Geçtiğimiz ay 10 IŞİD lideri Amerikan hava saldırılarında öldü. Ölenlerden birinin, Paris’teki terör saldırılarıyla bağlantısı vardı.

Ramadi’de, bubi tuzaklarını etkisiz hale getirme ve direnen son IŞİD mevzilerini yok etme çalışmaları devam ediyor. Irak Başbakanı Haydar El Abadi, IŞİD’e karşı zaferlerin süreceğini söylüyor: “Irak halkı bilsin ki Musul’u da özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu da, DAEŞ’e vuracağımız en son ve ölümcül darbe olacak.”

Amerikalı yetkililer Musul’u geri almanın kolay olmayacağını ancak IŞİD’in giderek köşeye sıkıştığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG