Erişilebilirlik

Topuz Avukatıyla Görüştü


ABD İstanbul Konsolosluğu personeli ve 4 Ekim’de tutuklanan Metin Topuz’un bugün avukatıyla görüşmesine izin verildi.

Silivri Cezaevi’nde tutulan Topuz ile görüşen Avukat Halit Akalp, cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Akalp, “Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir problem söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşmenin koşulları belli. Dolayısıyla biz görüşmemizi yaptık. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük” dedi. Akalp, öncesinde Topuz gözaltındayken de kendisiyle görüştüklerini de açıkladı.

Avukat Akalp, Topuz’un FETÖ üyeleriyle görüşmeleri bulunduğu iddialarıyla ilgili soru üzerine, henüz bu iddiaların savcılık aşamasında soruşturulduğunu söyledi.

ABD personeli Uluçay tutuklu kalacak

ABD’nin Adana Konsolosluğu personeli ve terör örgütü PKK ile bağlantıları iddiasıyla tutuklu olan Hamza Uluçay’ın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alındıktan sonra Mart’ta tutuklanan Uluçay’ın hakkındaki iddianame tamamlandı. Mardin Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianame uyarınca Uluçay’ın tutuklu yargılanmasını talep etti. İlgili mahkeme, savcılık talebi doğrultulsunda Uluçay’ın tutuku yargılanmasına hükmetti.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye ile yaşanan krizde birinci vaka olarak nitelediği, konsolosluk personeli Uluçay’ın tutuklanmasıydı. Uluçay, 37 yıldır konsoloslukta tercüman olarak görev yapıyordu.

İddianame detayları basına yansıdı

Uluçay hakkında Mardin Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianame detayları ise basında yer almaya başladı. İddianamede; Uluçay’ın, Suriye Kamışlı’da PKK'lıların (PYD-YPG) tedavisi için protez merkezi kurulması için çalıştığı öne sürüldü. Uluçay’ın Mardin'de 'Soro' kod adlı PKK’lının ölü yakalanması sonrasında Nusaybin’de örgüt propagandası yaptığı da ileri sürüldü. Evinde PKK ile ilgili yasadışı kitaplar ele geçirildiği kaydedilen Uluçay’ın, PKK ile bağlantılı olduğu öne sürülen Avukat Hüseyin Cangir ile görüşmesi de kanıtlar arasında gösterildiği belirtildi.

Ayrıca Uluçay’ın sahte 1 doları bulunduğu savıyla Fethullahçı Terör Örgürü (FETÖ) bağlantısı olabileceğini de iddia edildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG