Erişilebilirlik

ABD-Pakistan Gerginliği Sürüyor


ABD-Pakistan Gerginliği Sürüyor
ABD-Pakistan Gerginliği Sürüyor

Pakistan Başbakanı Amerika’nın ülkesine yönelik suçlamalarının, Washington’un Afgan politikasının içine düştüğü şaşkınlık ve karışıklığı yansıttığını önesürdü.

ABD Genelkurmay Başkanı, Pakistan’ı, Afganistan’daki Amerikan hedeflerine yapılan militan saldırılarını desteklemekle suçlamıştı

Başbakan Yusuf Rıza Gilani, Amerika’nın suçlamasını son derece haksız bir propaganda saldırısı olarak tanımladı ve Pakistan halkının terörle mücadeledeki başarıları ve özverilerini görmezden geldiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Perşembe günü Senato’da yapılan bir oturumda, Pakistan askeri istihbarat örgütünden destek gören El Kaide’yle bağlantılı Hakkani örgütünün geçenlerde Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği’ne girişilen saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Oramiral Mullen, Hakkani örgütünün 10 Eylül’de bomba yüklü bir kamyonla bir NATO üssüne düzenlenen ve 77 Amerikan askerinin yaralanmasına neden olan saldırıyı da düzenlediğini söylemişti.

Öteyandan Pakistan Genelkurmay Başkanı komutanlarını güvenlik durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırdı. Pakistan’ın en güçlü adamı olarak görülen Orgeneral Eşfak Pervez Kayani, Washington’un suçlamalarını asılsız olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG