Erişilebilirlik

Koalisyon Güçleri Irak'taki Taci Üssünü Boşaltıyor


Irak’ta Amerika liderliğindeki koalisyon güçleri Taci Askeri Üssü’nden çekiliyor. Koalisyon güçleri çekilmeye ilişkin bir açıklama yayınlarken görgü tanıkları da askerlerin çekilme işleminin başladığını belirtti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 20 km kuzeyinde yer alan üs son zamanlarda İran destekli grupların roketli saldırılarına da sahne olmuştu.

Koalisyon güçleri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Koalisyon güçleri askeri personelinin bu hareketi Irak hükümetiyle koordineli olarak yürütülen uzun vadeli planın bir parçasıdır” denildi. Açıklamada askeri üste 2 bin civarında asker bulunduğu, bunların büyük kısmının bu yaz aylarında üsten ayrıldıkları belirtildi.

Resmi açıklamada üste kalan askerlerin de birkaç gün içerisinde Taci Üssü'nden ayrılacakları ve üssün tamamen Irak güvenlik güçlerine teslim edileceği ifade edildi.

Taci Üssü’nün Irak’ta koalisyon güçlerinin Irak’a bıraktığı sekizinci askeri tesis olduğu belirtiliyor.

Irak parlamentosu da bu yıl başında yaptığı bir oylamada ülkedeki yabancı askerlerin Irak’tan ayrılması yolunda bir karar almıştı. Söz konusu oylama ABD’nin bir hava operasyonuyla Irak’ın başkenti Bağdat'ta havalimanı yakınında İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından yapılmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG