Erişilebilirlik

ABD Noel’de Kötü Havaya Teslim Oldu


New York'taki Brooklyn Köprüsü sis altında
New York'taki Brooklyn Köprüsü sis altında

Amerika’da geniş bir bölgeyi etkisi altına alan şiddetli yağış ve kötü hava koşulları nedeniyle en az altı kişi öldü. Orta-Batı eyaletleriyle Doğu kıyılarında ise sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor.

Ulusal Meteoroloji Dairesi’nin verilerine göre şiddetli kasırgadan en fazla etkilenen eyaletler Arkansas, Mississippi, Louisiana ve Tennessee oldu. En az altı kişi, kasırga ve hortumların etkili olduğu bu bölgelerde yaşamını yitirdi.

Amerika’nın diğer bölgelerinde ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor. Orta-Batı ve Doğu kıyılarındaki rekor sıcaklıklar, kışın ilk haftasında, adeta “yalancı bahar” yaşatıyor.

Yoğun yağışların etkilediği yollar, araç kullanmayı da tehlikeli hale getiriyor. Amerika’da Noel tatili öncesi en çok iç hat uçuşunun gerçekleştiği günlerde, bazı havayolları Batı bölgesindeki seferlerini kötü hava koşulları nedeniyle iptal etti.

New York, Washington ve Philadelphia’da yer yer 22 dereceye varan sıcaklıklar, karlarla kaplı beyaz Noel beklentilerini boşa çıkardı.

Amerikan hükümeti yetkilileri, mevsim normallerinin çok üzerindeki aşırı sıcaklıkları, dünyanın büyük bölümünü etkileyen El Nino hava olaylarına bağlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG