Erişilebilirlik

ABD’nin Kuzeydoğusu Kara Teslim New York’ta Asker Görevde


Olumsuz hava şartları, ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerinde son bir ayda dördüncü kez etkisi altına aldı. Kuzeydoğu eyaletleri dün geceden itibaren yeni bir kar fırtınasıyla mücadele etmeye başladı.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında sabahın erken saatlerinden itibaren kenti etkisi altına alan kar ve tipinin günün ilerleyen saatlerinde daha da etkisini arttırıp şartların ağırlaşacağını söyledi. Vali Cuomo, halka zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını önerdi. New Yorkluların kar fırtınasıyla mücadelesinde Ulusal Muhafız Birlikleri'nin göreve çağrıldığını açıkladı.

Vali Cuomo, daha önceki kar fırtınalarında yaşanan elektrik kesintilerinden enerji firmalarını sorumlu tutu; bu kez de benzeri sorunların yaşanması halinde bu kuruluşların lisanslarının iptallerine gidilebileceğini belirterek, “Ömür boyu mu izin aldığınızı sanıyorsunuz?” dedi.

New York’ta havaalanlarında şartların giderek ağırlaşacağını belirten yetkililer bölgede kısmen yapılan uçuşların ilerleyen saatlerde tamamen durabileceğine işaret etti. New York'ta iptal edilen tarifeli uçak seferlerinin sayısı 3600 olarak açıklandı.

New Jersey eyaletinde kar fırtınası nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

New York La Guardia Havaalanından yapılan tüm uçuşların iptal edildiği açıklandı.

New York – New Jersey eyaletleri arasında yapılan otobüs seferlerinin saat 15:00 itibarıyla durdurulacağı kentin en büyük ulaşım merkezlerinden biri olan Port Authority otobüs terminalinin de kapatılacağı duyuruldu.

Hava tahmin uzmanları, New York şehir merkezinde kar kalınlığının 30 ile 45 santimetreye kadar çıkabileceği belirtildi.

Şehirde okullar tatil edildi. Birçok işyeri personeline sabahın erken saatlerinde itibaren yaptığı bildirimlerle olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışamayacaklarını iletti.

Fırtınanın hızının saatte 65 kilometreye kadar yükseleceği New York’un bazı bölgelerinde, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düşebileceği belirtiliyor.

New York, New Jersey ve Connecticut eyaletleri arasında toplu taşımacılıktan sorumlu kurum olan MTA kar yağışının etkisine göre bazı seferleri iptal edebileceklerini açıkladı.

Kar yağışı ve fırtınanın etkisinin artması halinde kentte toplu taşımacılık seferlerinin bazı hatlarda durma noktasına gelebileceği, gecikmeler ve iptallerin yaşanabileceği belirtildi.

New Jersey eyaletinin kuzey bölgelerindeki kentlerde birçok okul kar fırtınası nedeniyle kapandı. Eyalette birçok karayolunda TIR ve kamyonlara seyahat yasağı getirildi.

Salı akşamından bu yana süren kötü hava şartlarının bugün başkent Washington, Massachusetts, Pennsylvania, Maryland, Virginia gibi eyaletlerde de etkisini arttırması bekleniyor.

Son bir ay içinde dördüncü kez kar fırtınasının etkisi altına giren kuzeydoğu bölgesinde daha önceki fırtınaların etkisiyle hala on binlerce aboneye elektrik verilemediği bildirildi.

Geçen ay üç kez bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınası yüzünden can kayıpları yaşanmıştı. Son üç kar fırtınasında en az 12 kişi yaşamını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG