Erişilebilirlik

ABD'nin Kuzeybatısında Aşırı Sıcaklar Can Alıyor


ABD’nin kuzeybatısındaki eyaletlerde hava sıcaklıkları rekor düzeyde seyrediyor. Uzmanlar bugünden itibaren yeni bir sıcak hava dalgasının daha bölgede etkili olacağını, sıcaklığın 44 dereceye kadar çıkabileceğini ifade ediyor Bölgede geçtiğimiz ay da sıcaklığın 47 dereceye kadar yükseldiği görülmüştü.

Ulusal Meteoroloji Dairesi’nden Oregon eyaleti için yapılan uyarıda, hava sıcaklıklarının art arda 3 gün boyunca 38 derecenin üzerinde seyredeceği vurgulandı.

Bölgenin, ülkenin serin havasıyla bilinen kuzeybatısında yer alması nedeniyle çoğu kişinin ev ve işyerlerinde kliması olmadığı belirtiliyor.

Oregon Valisi Kate Brown, aşırı sıcaklar nedeniyle acil durum ilan edildiğini açıkladı. Valilik bir kriz merkezi oluşturulduğunu bildirirken enerji ve toplu taşıma konusunda yaşanabilecek aksaklıklara karşı önlemler alındı. Halkın sıcaklardan korunması için belirli bölgelerde klimalı alanlar da oluşturuluyor.

Haziran ayında yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle ABD'nin Oregon ve Washington ile Kanada'nın British Columbia eyaletlerinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerin genelde kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlılar olduğu belirtiliyor.

Sıcaklara bağlı rahatsızlıklar nedeniyle Oregon’da en az 83, Washington’da en az 91, British Columbia’da da 100 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG