Erişilebilirlik

Güney Carolina Önseçiminde Zafer Biden'ın


Joe Biden
Joe Biden

Güney Carolina’da Demokrat seçmenler ABD başkanlık seçimlerindeki adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre eski Başkan Yardımcısı Joe Biden önseçimden zaferle çıkan isim oldu.

Güney Carolina’da seçmenler, gelecek hafta 14 eyalette birden yapılacak Süper Salı önseçimlerinden sadece üç gün önce sandık başına gitti. Güney Carolina’da Demokrat seçmenlerin yüzde 60’ını Afrika kökenli Amerikalılar oluşturuyor.

İlk üç önseçimde hezimete uğrayan Joe Biden, Güney Carolina'da ilk zaferini kazanarak, Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı da frenlemiş oldu. Edison Araştırma Merkezi'ne göre Biden, eyaletin çıkardığı 54 delegenin en az 14'ünü topladı.

Ancak Biden Güney Carolina’yı kazanmış olsa bile Biden’ın, kendisini demokrat sosyalist olarak tanımlayan Bernie Sanders’ın hızını kesemeyebilir. Sanders dışında milyarder işadamı ve eski New York belediye başkanı Michael Bloomberg de Sanders’ın karşısında güçlü bir rakip.

Güney Carolina önseçim sonuçları eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttgieg ve Minnesota Senatörü Amy Klobuchar için, yarışta kalma ya da havlu atmanın belirleyicisi olacak.

İki ismin de donanımlı olmalarına rağmen, beyaz olmayan seçmenlerin desteğini almakta zayıf kaldıkları kaydediliyor.

Nevada önseçimlerinde yapılan anketlere göre Buttigieg Latin kökenli seçmenlerin yüzde 9’u, siyah seçmeninse sadece yüzde ikisininin desteğini alabildi. Bu oranlar Klobuchar içinse yüzde 4 ve yüzde 3.

İlk üç önseçimde de hayal kırıklığına uğrayan Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, son tartışma programlarındaki performansının bu önseçimleri olumlu etkilemesini umuyor

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG