Erişilebilirlik

ABD’nin Gönüllü Elçi Programı


ABD’nin Gönüllü Elçi Programı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
Della Bradt’ın geçen yaz Endonezya’da 6 hafta geçirmesi aynı zamanda Müslüman bir ülkeye yaptığı ilk ziyaret olmuş. Ülke nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman. Bradt Amerika’nın Gayriresmi Elçiler programı ile gönüllü olarak gitmiş. Programın amacı Amerika ve Müslüman dünya arasındaki karşılıklı bilgiyi geliştirmek.

Endonezya’nın çok kültürlü kenti Yogyakarta’da insanlarla röportaj yapmak ve onları kayda almak Della Bradt’ın görevlerinden biri.

Endonezya’da Dinlerarası Diyalog Enstitüsü’nde çalışmış olan Della, bu kurumun ülkede dini hoşgörü ve çoğulculuğu geliştirmek için çalıştığını söylüyor.

Ramazan ayında Bradt yerel bir kilisede gençlerle Amerika’da eşcinsel hakları hakkında konuşmuş: “Çok endişeliydim çünkü İslam’ın eşcinsel hakları konusunda çok da olumlu olmadığını biliyorum ama herkes açıkça konuşmaya hazırdı. Farklı inançlardan insanlar vardı ama sunumumdan sonra hepimiz beraber iftar açtık. Bu çok özel bir deneyimdi.”

Bradt Endonezya’da 6 hafta yaşamış ve bu süre çok sayıda arkadaş edinmesine yetmiş. Döndüğünde Della’nın hayatında 10-15 yeni Müslüman arkadaşının olması onu sevindirmiş.

Program Direktörü Stefan Cornibert birçok gayri resmi elçinin İngilizce öğrettiğini söylüyor: “Bu, öğretmen rolünü üstlenmek için ve genç insanlara hocalık yapmak için harika bir fırsat. Aynı zamanda öğrencilerden ve onların ailelerinden birçok şey öğreniyorlar.”

Programın 2011 yılında başlamasından bu yana Gayriresmi Elçiler aynı zamanda Fas ve Tanzanya’da kadınların güç kazanması ve mikro işletmeler üzerine de çalışmış.

Eve döndüklerinde gönüllüler deneyimlerini kendi çevreleriyle paylaşıyor.

Stefan Cornibert, “Biz kendi çevrenizden birinin ülke dışındaki kazandıkları deneyimleri, arkadaşlıkları paylaşmasını ve Müslüman dünya ile ilgili öğrendiklerini anlatmasını çok önemli görüyoruz,” diyor.

Gönüllüler gayriresmi elçi olarak geçirdikleri birkaç haftanın unutulmaz bir deneyim olduğunu düşünüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG