Erişilebilirlik

ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası Alarmı


ABD’nin Doğusunda Kar Fırtınası Alarmı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

ABD’nin Doğu yakasında 85 milyon kişi, kar fırtınasını bekliyor. Jonas adı verilen fırtına Cuma öğleden sonra başlayacak ve tipiye dönecek. Tipi, Batı Virginia, Virginia, Washington D.C., Baltimore, New York ve Boston’ı etkisi altına alacak. ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi, sadece Washington’da kar kalınlığının 70 santimetreyi geçebileceğini, Batı’daki banliyölerin daha fazla yağış alacağını açıkladı.

Hafta başından beri devam eden uyarılar üzerine, okullar tatil edildi, devlet kurumlarının Cuma öğlen saati itibariyle hizmet vermeyeceği açıklandı. Washington merkezli metro seferleri de tüm hafta sonu boyunca yapılmayacak.

Belediye başkanları hafta sonu evden çıkılmaması konusunda uyarıyor. Washington Belediye Başkanı da az önce yaptığı açıklamada acil işi olmayanların yerel saatle öğleden sonra 15:00’den itibaren dışarıda kalmamaları konusunda uyardı. Alarma geçen halk, süpermarketlere akın etti. Elektrik kesintisi de beklendiği için konserve yemek, ekmek ve su reyonları boşaldı.

Bölgede tuzlama çalışmaları tamamlandı. Kar araçları yolları açmak için görevlendirildi. Virginia Ulusal Muhafızları’dan 300 kişilik bir birlik de acil durumlar için hazır bekletiliyor.

Sadece Washington ve civarında değil New York ve çevre eyaletlerde de fırtına alarmı var. Tipinin buralarda Cumartesi sabah başlaması bekleniyor.

Tipi uyarısı, havayolu ve demiryollarını da harekete geçirdi. United Airlines, Washington bölgesindeki tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Ülke genelinde iptal edilen sefer sayısı 5 bini aştı. Amtrak’ın demiryolu seferlerinde de gecikme ve iptaller var.

Doğu yakasının en büyük kar felaketi 1922’de yaşanmış 98 kişi hayatını kaybetmişti.

Washington'da Kar Fırtınası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:36 0:00

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG