Erişilebilirlik

ABD: 'NATO Rusya ve IŞİD’e Karşı Daha Güçlü'


Orgeneral Joseph Dunford
Orgeneral Joseph Dunford

Aylardır süren tartışmalardan sonra ABD Genelkurmay Başkanı, NATO üyelerinin, ittifakın doğusunda ve güneyindeki tehditlere karşı ortak bir yaklaşım geliştirdiklerini açıkladı.

Orgeneral Joseph Dunford, NATO Zirvesi’nde yaptığı konuşmada müttefiklerin ortak bir resme baktıklarını ve güvenlik sorunlarına daha geniş bir strateji çerçevesinde yaklaşacaklarını söyledi.

Dunford, Brüksel’deki görüşmelerinin Şubat ayına göre çok daha yapıcı geçtiğini söylerken, güney ve doğudaki müttefikler arasındaki zorluklar hakkında ortak bir görüş oluştuğunu ifade etti.

Dundford ve bir önceki genelkurmay başkanı General Martin Dempsey, daha önceki zirvelerde, üyeler arasında NATO’nun Rus tehdidini mi, yoksa IŞİD tehdidini mi öncelik olarak belirlemesi gerektiği konusundaki tartışmalarla ilgili duydukları sıkıntıyı dile getirmişlerdi.

Amerikalı liderler ittifak üyelerine iki tehdide karşı birden önlem almalarını söylüyor. Bunu “360 derecelik yaklaşım” olarak nitelendiren Dunford, bu noktaya ulaştıklarını ifade etti.

İttifak liderlerinin bazı sorunların üstesinden geldiklerini söyleyen general, bundan sonra dışişleri bakanları ve savunma bakanlarının Haziran ayında yapılacak toplantılarda güvenlik planlamaları üzerinde çalışabileceğini söyledi.

Temmuz ayında Varşova’da yeni bir NATO güvenlik zirvesi yapılacak. Askeri liderler 2016 sonunda ya da 2017’ye girildiğinde yeni bir güvenlik stratejisini oluşturmuş olmayı umuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG