Erişilebilirlik

ABD Medyası Rusya’da Duma’ya Giremeyecek


Rusya, Amerikan medyasının Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya girişini yasaklamaya hazırlanıyor.

Açıklamayı Duma vekili Olga Savastyanova yaptı. Rus medyasına konuşan Savastyanova, yasağın ABD'de RT kanalının Kongre binasına giriş akreditasyonunun kaldırılmasına misilleme olduğunu söyledi. Eski adı Russia Today olan RT, Rus hükümeti tarafından finanse ediliyor.

Savastyanova, gelecek hafta Duma’da görüşülecek olan yasak tasarısının tüm ABD medyasını ve Amerika medyasını temsil eden gazetecileri kapsayacağını açıkladı.

Washington ve Moskova’nın basına yönelik karşılıklı hamleleri, RT kanalının 13 Kasım’da ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine yabancı ajan olarak kaydedilmesiyle başlamıştı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin de 25 Kasım’da hükümete, yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak kaydedilmesi ve yaptırımlar uygulaması yetkisi veren düzenlemeyi imzalamıştı.

ABD’nin Rusya Büyükelçisi Jon Huntsman, FARA olarak bilinen yabancı ajan kanununun amacının şeffaflık olduğunu ve RT’nin ABD’deki çalışmalarını sınırlamayacağını savunmuştu. Rus yetkililer ise, bu yasağın ABD’nin hamlelerine simetrik bir yanıt olduğu görüşünde.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG