Erişilebilirlik

ABD'li Dini Cemaatlerden Müslümanlar'la Dayanışma Mesajı


ABD'li Dini Cemaatlerden Müslümanlar'la Dayanışma Mesajı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00

Başkent Washington’daki farklı dinlerin temsilcileri, Mescit Muhammed adıyla bilinen 80 yıllık camide buluştu. Temsilciler, Müslümanlarla dayanışma mesajı verdi ve yeni Amerikan yönetimine çağrı yaptı.

Washington’da Amerikalılar’ın inşa ettiği ilk cami, Müslüman toplumuna destek vermek için biraraya gelen dini temsilcilere evsahipliği yaptı.

Mescid Muhammed'e gelen Hıristiyan ve Yahudi temsilciler, İslamofobi’ye karşı açıklama yaptı. Dini temsilciler, Amerika’nın yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın İslam karşıtı söylemlerini de eleştirdi.

Dini temsilciler, Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından "Bütün Amerikalılar’ın Başkanı olacağım" sözünü tutmasını da istedi.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG