Erişilebilirlik

ABD’li Gençlerin Şok Edici Tercihi


ABD, iyimser bir ülke olarak kabul edilse de, çirkinleşen 2016 seçimleri, tüm yaştan seçmenin keyfini kaçırmışa benziyor.

Hatta yapılan son bir anket, Amerikan gençliğinin önemli bölümünün, Donald Trump veya Hillary Clinton’ı başkan olarak görmektense dünyaya dev bir göktaşı çarpmasını tercih edeceğini ortaya koydu.

Anket, Massachusetts Üniversitesi’nin kamuoyu yoklaması merkezi ve gençleri hedefleyen sosyal medya platform Odyssey Millenials’ın ortak çalışması.

Ankete katılan 18 ile 35 yaş arası 1247 gencin dörtte biri dünyanın sonunu getirecek bir göktaşını, iki adaya tercih ettiğini söyledi ama bu tek şaşırtıcı sonuç değil.

Ankete katılanların yüzde 40’ı Başkan Barack Obama’nın kendini ömür boyu başkan ilan etmesini tercih edeceğini açıkladı. Bir başka bulgu da katılımcıların yüzde 26’sının yeni başkanın rastgele seçilmesini kabul edeceği yönünde.

Ancak anketin direktörlerinden Joshua Dyck, bu gençlerin tamamen doğruyu söylemediği uyarısında bulundu. Dyck, “Gerçekten dünyanın sonunun gelmesini istemediklerini biliyoruz ama iki anayasal krizi ve bir göktaşını bu iki adaya tercih etmeleri, hoşnutsuzluğu ve öfkeyi yansıtıyor,” dedi.

Katılımcıların üçte ikisi ise tüm bunları bir yana bırakıp kime oy verecekleri sorulduğunda “Hillary Clinton” yanıtını veriyor.

2016’nın seçmenleri, 2008’de Obama’nın seçilmesini sağlayan genç seçmenlerin tam tersi bir duruş sergiliyor. Zira bu ankete katılanların büyük bir kısmı da sandık başına gitmeyeceğini söylüyor. Ekim başında yapılan anketin yanılma payı yüzde 3,2.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG