Erişilebilirlik

ABD Kuzey Suriye'ye Yardımı Durdurdu


叙利亚反政府武装“统一旅”总指挥官阿卜杜勒-卡迪尔•萨利赫在阿勒颇对手下战士做战前讲话。(2013年8月13日资料照)
Özgür Suriye Ordusuna ait silah deposunu ele geçiren İslamcı gruplardan Tevhid Tugayı
叙利亚反政府武装“统一旅”总指挥官阿卜杜勒-卡迪尔•萨利赫在阿勒颇对手下战士做战前讲话。(2013年8月13日资料照) Özgür Suriye Ordusuna ait silah deposunu ele geçiren İslamcı gruplardan Tevhid Tugayı
Suriye’nin kuzeyinde Batılı ülkelerin desteklediği Özgür Suriye Ordusuna ait askeri depoların İslamcı militanların eline geçmesi üzerine Amerika ve İngiltere, Türkiye üzerinden bu bölgeye yaptıkları yardımı durdurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Amerika’nın gelişmeleri yakından takip ettiğini, İslami militanların binaları ele geçirdiğine dair haberlerin endişe verici olduğunu açıkladı. Bu nedenle Suriye’ye tüm yardımların kesilmesine karar verildiğini belirten Earnest, insani yardımların bu kararın dışında tutulduğunu da söyledi.

Amerika ve İngiltere’den gelen yardımların durdurulması, uluslararası desteğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde Özgür Suriye Ordusu’nun desteksiz kalıp güvenilirliğini yitirmesine ve mensuplarının El Kaide destekli İslamcı militanların saflarına geçmeye devam etmesine ol açabilecek.
Altı farklı gruptan oluşan ve geçen hafta Özgür Suriye Ordusu’ndan ayrıldığını duyuran İslamcı Cephe, Cumartesi günü Suriye Ordu Konseyi’ne ait bir karargah ile Türkiye sınırına yakın bölgedeki silah depolarını ele geçirdiğini açıklamıştı.

Amerikalı yetkililer, Özgür Suriye Ordusu Komutanı GeneralSalim İdris’in depolar ele geçirilirken Türkiye’ye kaçtığını ve kamyon, gıda, tıbbi yardım ve muhabere cihazlarının hepsinin İslamcı Cephe’nin eline geçtiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG