Erişilebilirlik

ABD Kıbrıs Sürecine Desteğini Yineledi


ABD Kıbrıs Sürecine Desteğini Yineledi
ABD Kıbrıs Sürecine Desteğini Yineledi

Amerika Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu yardımcısı Phil Gordon Kıbrıs’ta Türk ve Rum liderlerle bir araya geldi.

Gordon, Amerika’nın Kıbrıs’ın iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak birleşmesini desteklediğini yineledi. Adadaki statükonun fazlasıyla uzun sürdüğünü belirten Gordon, çözüm için doğrudan görüşmelerin önemine vurgu yaptı ve Amerika’nın yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununa hızlı bir çözüm bulunamayacağını bildiklerini söyleyen Gordon, aşırı bir iyimserlik içinde olmadığını belirtti ancak doğrudan görüşmelerin devam etmesinin cesaret verici olduğunu kaydetti. Amerikalı diplomat çözüm konusunda Kıbrıs Türk ve Rum tarafının kararlığına işaret etti.

Dışişleri Bakan yardımcılarından Phil Gordon, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinin hem Türkiye hem de Avrupa Birliği için faydalı olacağını vurguladı. Tam üyeliğin Kıbrıs için de faydalı olacağını belirten Gordon, Avrupa Birliği umudunu yitirmiş bir Türkiye’nin Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasında olumlu bir etki yaratabilmesinin de pek mümkün olamayacağını kaydetti. Gordon, Amerika’nın Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG