Erişilebilirlik

ABD Yemen'de İsyancılara İran Desteğinden Kaygılı


Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika’nın Tahran’ın Şii isyancılara verdiği desteği yakından izlediğini belirtirken İran uçaklarının her hafta Yemen’e sefer yaparak malzeme getirdiğini söyledi.

ABD Dışişleri bakanı John Kerry, Washington’un İran’ın Yemen’deki Şii isyancılara verdiği destekten büyük kaygı duyduğunu açıkladı

Çarşamba günü İran’ın Yemen açıklarına savaş gemileri gönderdiği bildirilmişti.

İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, Amiral Habibullah Seyyari’nin filonun İran deniz ulaşım yollarını güven altına alacağını ve ülkenin açık denizlerdeki çıkarlarını koruyacağını açıkladığını haber vermişti. İranlı amiral filonun ticari gemileri korsanlardan koruyacağını da söylemişti.

Bir destroyerle bir diğer savaş gemisinden oluşan filo, Aden Körfezi ve Süveyş Kanalı’na giden gemilerin Kızıl Denizi’e ana giriş nokta olan Bab-el Mandab boğazına doğru seyrediyor.

Kerry, PBS televizyonuna verdiği demeçte Amerika’nın Tahran’ınŞii isyancılara verdiği desteği yakından izlediğini belirtirken İran uçaklarının her hafta Yemen’e sefer yaparak malzeme getirdiğini söyledi.

Kerry, ABD'nin Suudi Arabistan öncüğündeki hava saldırılarını silah,istihbarat ve diğer malzemelerle desteklediğini ancak çatışmaya doğrudan girmek istemediğini de vurguladı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG