Erişilebilirlik

'ABD Irak’ta Türkmenler’e de Yardım Etmeli'


'ABD Irak’ta Türkmenler’e de Yardım Etmeli'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:15 0:00

New York Türkmen Enstitüsü’nün kurucusu olan Profesör Ali Koçak, Amerika’nın Irak’taki Yezidiler, Kürtler ve diğer azınlık gruplarına ve Türkmenler’e eşit mesafede durması ve yardım etmesi gerektiğini söyledi

Suriye ve Irak’ta devam eden IŞİD terörü ve saldırılarından birçok azınlık grubu zarar gördü, çok sayıda sivil öldü, yaralandı, başka bölgelere sığınmak zorunda kaldı. Bu gruplardan biri de Türkmenler. Saddam Hüseyin döneminde Irak’tan kaçarak Türkiye’ye sığınan oradan da Amerika’ya gelen New York Türkmen Enstitüsü’nün kurucusu Profesör Ali Koçak, Hülya Polat’ın sorularına yanıt verdi ve Türkmenler’in tarih boyunca baskıya maruz kaldığını hatırlattı. Özellikle Saddam Hüseyin döneminde Türkmenler’in büyük sıkıntı çektiğini ve soykırıma uğradığını belirten Profesör Koçak, varlıklı ve stratejik bölgelerde yaşayan Türkmenler’in Irak’tan çıkarılmak istendiğini söyledi.

New York stüdyosundan Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Profesör Ali Koçak, Amerika’nın Irak’taki Yezidiler, Kürtler ve diğer azınlık gruplarına ve Türkmenler’e eşit mesafede durması ve yardım etmesi gerektiğini söyledi. Türkmenler’in bugüne kadar Amerika ve dünya tarafından gözardı edildiğini söyleyen Ali Koçak, bunun değişmesi zamanının çoktan geldiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG