Erişilebilirlik

Kuzey Kore: 'Obama Ormandaki Maymun Gibi'


Kuzey Kore, iki ülke arasında gerilime neden olan “The Interview” (Röportaj) filiminin Amerika’da gösterime girmesi sonrasında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Obama için 'maymun' ifadesi kullanıldı

Kuzey Kore, iki ülke arasında gerilime neden olan “The Interview” (Röportaj) filiminin Amerika’da gösterime girmesi sonrasında yapılan ilk açıklamada, ülkelerinde yaşanan internet kesintisinden ABD’yi suçladı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’a bağlı Ulusal Savunma Komisyonu’ndan Cumartesi günü yayınlanan sert bildiride, ülkede haftabaşında zaman zaman yaşanan internet kesintilerinden ve 9 saat süren en uzun kesintiden Washington yönetimi suçlandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Obama, sözleri ve hareketleriyle, tropik ormandaki maymun gibi pervasızca davranıyor."

Kuzey Kore’nin iddia ettiği internet kesintileri, ABD Başkanı Barack Obama’nın Röportaj flminin yapımcı firması Sony’ye yönelik siber saldırılardan Pyongyang yönetimini sorumlu tuttuğunu, ve Kuzey Kore’ye gereken yanıtın verileceğini açıklamasının ardından yaşandı.

Kuzey Kore, filmin yapımcı şirketi Sony’ye yönelik siber saldırılardan sorumlu olduğu iddialarını reddediyor.

Kuzey Kore hükümeti son yıllarda pek çok siber saldırının sorumlusu olarak gösterilen tecrübeli bir bilgisayara korsanı ekibi bulunuyor. Kuzey Kore’deki kısıtlamalar nedeniyle ülkenin genelinde internet kullanımı yaygın olmadığından, ülke siber saldırılara karşı savunmasız değil.

İki ülke arasında gerginliğe neden olan ve iki Amerikalı gazetecinin CIA adına Kuzey Kore liderine suikast girişimini konu alan tartışmalı komedi filmi, Noel günü bazı sinemaların yanı sıra bazı dijital platfromlarda gösterime girmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Beyaz Saray'dan Kuzey Kore'den yapılan 'maymun' benzetmesiyle ilgili bir yorum yapılmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG