Erişilebilirlik

ABD'yle Barış Anlaşması İmzalayan Taleban Bombalı Saldırı Düzenledi


Afganistan’ın Gazni vilayetinde Afgan istihbarat örgütüne ait bir binanın yakınında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişiyse yaralandı. Saldırının sorumluluğunu Taleban üstlendi.

Saldırının onlarca kişinin sahur yemeği yediği sırada yapıldığı ifade edildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırı haberini doğruladı.

Bölge emniyet yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Ulusal Güvenlik Kurumu'nun bombalı bir saldırının hedefi olduğunu ve saldırının yerel saatle sabaha karşı 04.30 sıralarında yapıldığını belirtti.

Taleban Sözcüsü Zebinullah Mücahid ise saldırının Taleban militanları tarafından yapıldığını doğruladı.

Geçen hafta da yine Taleban’ın Paktia vilayetinde düzenlediği saldırıda 5 kişi ölmüş, 6’sı Afgan askeri 40 kişiyse yaralanmıştı.

Bu saldırılar, Taleban’ın Amerika’yla Şubat ayında imzaladığı barış anlaşması konusundaki soru işaretlerini her geçen gün daha da arttırıyor. Anlaşmaya göre Taleban, ülke içinde saldırıları durduracak ve ülkede terör örgütlerinin yapılanmasına ve barınmasına izin vermeyecek, buna karşın Afganistan’daki Amerikan askerleri de geri çekilecekti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG