Erişilebilirlik

‘ABD Hava Saldırıları Sürebilir’


Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, iki F/A-18 savaş uçağıyla IŞİD’e karşı düzenlenen saldırının, militan örgütün Erbil’deki Amerikan varlıklarına tehdit oluşturması halinde devam edeceğini açıkladı

Savunma Bakanlığı, askeri uçakların, Erbil yakınlarındaki bir IŞİD hedefine saldırdığını açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, iki F/A-18 savaş uçağının yaklaşık 250 kiloluk lazer güdümlü bombaları Erbil yakınlarındaki IŞİD hedeflerine attığını söyledi. Saldırı Türkiye saatiyle 13.45 sıralarında gerçekleşti. Amerikalı yetkililer uçakların Katar’dan havalandığını bildiriyor.

Sözcü Kirby, kararın Merkez Komutanlığı tarafından alındığını söyledi, IŞİD’in Amerikan personel ve tesislerine tehdit oluşturması halinde daha fazla saldırı düzenleneceğinin de altını çizdi.

Başkan Barack Obama, dün gece kuzey Irak’taki Amerikan askerlerinin korunması amacıyla kısıtlı hava saldırılarına onay vermişti. Başkan ayrıca dağlarda aç ve susuz, ölümle burun buruna kalan binlerce Iraklı sivili kurtarmayı amaçlayan insani yardım operasyonuna da izin verdi. Bu çerçevede IŞİD’in elinden kaçan Yezidilere havadan gıda yardımı yapılmaya başlandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG