Erişilebilirlik

ABD Hava Kuvvetleri Aşısız 27 Personeli Görevden Aldı


ABD Hava Kuvvetleri, COVID-19 aşısı yaptırmayı reddettikleri için emre itaatsizlik gerekçesiyle 27 personeli görevden aldığını açıkladı. Bu kişiler, COVID-19 aşısı yaptırmamaları nedeniyle görevden el çektirilen ilk askeri personel oldu.

ABD Hava Kuvvetleri, personeline, 2 Kasım tarihine kadar aşı olmaları talimatı vermişti. Binlerce personelin aşı olmayı reddettiği ya da muafiyet başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Yetkililer, 27 kişinin ardından görevden alınan başka personelin de olmasının beklendiğini ifade ediyor.

Görevden alınan 27 kişinin düşük rütbeli genç askerler oldukları ve hiçbirinin sağlık, inanç ya da görevi nedeniyle aşıdan muaf olmak için başvuru yapmadıkları bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı aldığı kararla tüm personelin COVID-19 aşısı yaptırması talimatı vermişti.

Emre itaatsizlik nedeniyle görevden alma, orduda çok sık rastlanan bir durum değil. Hava Kuvvetleri’nden bu yıl bin 800 personelin emre itaatsizlik iddiasıyla görevden alındığı belirtiliyor.

Şu ana kadar ABD Hava Kuvvetleri’nde binden fazla askerin aşı olmayı reddettiği, 4 bin 700’den fazla kişinin de inançları nedeniyle aşı olmak istemedikleri ve muafiyet başvurusunda bulundukları biliniyor. Hava Kuvvetleri personelinin yüzde 97’den fazlasının bugüne kadar en az bir doz COVID-19 aşısı yaptırdığı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı, şu ana kadar ABD ordusunda görevli asker ve personelin yüzde 96,4’ünün en az bir doz aşı olduklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG