Erişilebilirlik

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan Cinsiyet Değiştiren Askerlere Destek


ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Başkan Donald Trump’ın cinsiyet değiştiren bireylerin Amerikan silahlı kuvvetlerinde görev yapmalarına izin verilmeyeceği şeklindeki açıklaması sonrasında ordu politikasında henüz bir değişiklik yapılmadığını söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı iç yazışmada Dunford, “Başkan’ın direktifi Savunma Bakanı’na iletilene ve Bakan da konuyla ilgili bir direktif sunana kadar, hali hazırdaki politikalarımızda değişiklik olmayacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Dunford, “Bu süre zarfında tüm personelimize saygıyla davranmaya sürdüreceğiz” dedi.

Genelkurmay sözcüsü Yüzbaşı Greg Hicks, Amerika’nın Sesi’ne Dunford’ın bu yazışmayı, komutanlara ve diğer bazı askeri liderlere yolladığını söyledi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada da, Trump’ın cinsiyet değiştiren ordu mensuplarının durumunun mevcut yasalar çerçevesinde belirlenmesi için Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışacağını söyledi.Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın trans bireylere destek vereceği yönündeki seçim vaadini tutmadığı eleştirilerine “Başkan bu kararın ordu için en iyi olduğunu düşündü” yanıtını verdi.

Trump Çarşamba günü açıkladığı kararı, "Generaller ve askeri uzmanlarla görüşmelerinin ardından’’ aldığını paylaşmıştı.

Trump Twitter mesajında "Ordumuz kesin ve ezici zafer elde etmeye odaklanmalıdır. Cinsiyet değiştirmiş bireyler orduya çok büyük tıbbi masraflara ve aksamalara neden olur. Amerikan ordusu bu yükü taşıyamaz. Teşekkür ederim" diye yazmıştı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG