Erişilebilirlik

ABD: "Ocak Ayında Yüz Milyonlarca Corona Aşısı Hazır Olabilir"


23 Nisan 2020 - İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde başlatılan aşı deneyinin görüntülendiği bir kare
23 Nisan 2020 - İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde başlatılan aşı deneyinin görüntülendiği bir kare

Amerika Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Doktor Anthony Fauci, Trump yönetiminin aşı geliştirilme çalışmalarına hız verdiğini, Ocak ayı itibarıyla yüz milyonlarca Corona virüsü aşısının hazır olabileceğini söyledi.

Fauci, “Hızla ilerlemek istiyoruz ancak güvenli ve etkili olduğundan da emin olmak istiyoruz. Her şey yolunda giderse, bu mümkün” dedi.

Corona Günlüğü ABD 30 Nisan TSİ:17.00
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:29 0:00


“Işık Hızı Ötesi Operasyon”

NBC sabah haberlerine canlı yayın konuğu olarak katılan Anthony Fauci’ye, Trump yönetiminin “Işık Hızı Operasyon” adı verdiği programda yer alan, 2021’in Ocak ayı itibarıyla yüzlerce milyon Corona virüsü aşısı üretilebilmesi hedefi soruldu.

Fauci bunun mümkün olduğunu, hatta hedeflenenin, potansiyel aşının üretimine klinik deneyler tamamlanmadan başlanması olduğunu söyledi.

Amerika’nın en üst düzey sağlık yetkililerinden Dr. Fauci, aşı araştırmasında yer alan ilaç firmalarının, klinik deneyler sona ermeden, işe yarayacağını varsayarak üretime başlayacağını, yani bu riski alacaklarını, işe yararsa üretimi arttıracaklarını söyledi.

Dr. Anthony Fauci, aşı üretilebilmesi için bugüne dek yaptığı açıklamalarda en az 12 ila 18 ay zamana ihtiyaç duyulduğunu vurguluyordu. Fauci, Ocak ayında aşı tahminin de daha önceki açıklamasıyla çelişmediğini, yaklaşık bir yıl içinde üretilmiş olacağı anlamına geldiğini söyledi.

Amerika ve dünyada onlarca firmanın katıldığı 100’e yakın aşı çalışması bulunuyor. Aşı yarışının bir diğer lideri Oxford Üniversitesi, Johnson & Johnson ve Moderna’nın birlikte yürüttüğü çalışmada milyonlarca doz aşı üretimine hazırlanılıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG