Erişilebilirlik

ABD Enerji Bakanı'ndan Tartışmalı Cinsel Taciz Açıklaması


ABD Enerji Bakanı Rick Perry, fosil yakıt kullanımının arttırılmasının, cinsel saldırıları engelleyebileceğini söyledi.

Washington'da Axios ve NBC News sponsorluğundaki bir foruma katılan Perry, elektrik enerjisi için fosil yakıt kullanılmasının Afrika’daki köyler ve gelişmekte olan diğer bölgelere yardımcı olabileceğini belirtti.

Perry, Afrika gezisinde tanıştığı genç bir kızın karanlıkta okumamak için elektriğe ihtiyacı olduğunu zira yaktığı ateşten zararlı duman soluduğunu anlattı.

Enerji Bakanı ayrıca, elektriğe cinsel taciz açısından bakmak gerektiğinin önemli olduğunu da öne sürdü ve “Işıklar açıkken, böyle olaylar gün ışığına çıkacak, fosil yakıtların da insanların hayatını bu şekilde etkilemede olumlu bir rolü var” dedi.

ABD’nin en büyük çevre örgütü Sierra Club’ın başkanı Michael Brune, Rick Perry’nin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Brune yaptığı açıklamada, “Rick Perry’nin enerji bakanlığı için uygun olmadığı zaten ortadaydı. Bir de fosil yakıtların cinsel saldırıları azaltacağını ortaya atması sadece küstahça bir yanlış değil, aynı zamanda böyle yaygın ve ciddi bir suçu hafife almak gibi affedilmez bir girişimdir” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanlığı ise Perry’nin sadece, elektriğin Afrika’daki insanların hayatını nasıl iyileştirebileceğini vurgulamaya çalıştığını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Shaykyn Hynes, “Bakan, Amerikalılar’ın elektriği çok basit bir kaynak olarak görürken başka ülkelerdeki insanların elektriksiz yaşamaktan ne kadar etkilendiğini anlatmak istedi” dedi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG