Erişilebilirlik

ABD Emlak Piyasasında İşler Yolunda


FILE - A real estate sign advertising a home "Under Contract" is pictured in Vienna, Virginia, outside of Washington, D.C.
FILE - A real estate sign advertising a home "Under Contract" is pictured in Vienna, Virginia, outside of Washington, D.C.

Amerika emlak piyasasında iyileşme devam ediyor. Ülkede Eylül ayında emlak hacizlerinde bir sene öncesine göre yüzde 17,6 düşüş görüldü. Ancak bu, hala her ay 55 bin kişinin ev taksitini ödeyemediği anlamına geliyor

Emlak sektöründeki sorunlar küresel ekonomik krizin ana nedenlerinden biri olmuştu.

Bir diğer iş güveni endeksi de olumlu görünümünü sürdürdü. Ufak ölçekli şirketler genel olarak iş ekipmanı almayı planladıklarını, ürünlerinin fiyatlarının artmasını beklediklerini ve iş genişletmek için iyi bir zaman olduğunu söylüyor.

Amerika Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu’nun raporunda göze çarpan olumsuz bir nokta ise işletmelerin daha fazla işçi almayı planlamaması oldu.

Hükümet uzmanları ayrıca Ekim ayında ithal benzin ve diğer ürünlerin fiyatlarının düştüğünü bildirdi.

İthalat ve ihracat ürünlerinin ucuzlaması küresel emtia fiyatlarının düşmesinin ve güçlü doların bir sonucu. Bu Amerikalılar’ın alım gücünü arttırırken aynı zamanda Amerikan ürünlerinin küresel piyasadaki rekabet gücünü düşürüyor.

Fiyatların düşmesi ABD Merkez Bankası’nın yakından takip ettiği konulardan biri. FED, bu ayın sonunda senelerdir ilk defa faiz arttırmayı planlıyor. FED Başkanı Janet Yellen, Perşembe günü küresel mali kriz sonrasında fiyat istikrarı ve tam istihdamın korunması ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Michigan Üniversitesi de bu hafta tüketici güveni ile ilgili bir rapor yayınlayacak. Ekonomistler arasında yapılan bir anket de ekonomide az da olsa iyileşmeye işaret ediyor.

Cuma günü Ekim ayında toptancı fiyatlarında enflasyonla ilgili bir rapor açıklanacak. Bloomberg’ün ekonomistler arasında yaptığı anket fiyatlarda sınırlı bir artış tahminini ortaya koydu.

Son olarak Cuma günü yeni perakende satış verileri açıklanıyor. Uzmanlar Ekim’de az oranda artış bekliyor. Ekonomistler için perakende satışları önem taşıyor çünkü Amerikan ekonomisinin önemli oranda tüketici talebinden destek alıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG