Erişilebilirlik

ABD Elçilikleri Kapalı Kalmaya Devam Ediyor


Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı diplomatik temsilciliklerini yeniden açarken bölgedeki 19 elçilik ve konsolosluk güvenlik kaygıları nedeniyle kapalı kalmaya devam etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı 19 temsilciliğin yeni bir tehdit değil “aşırı ihtiyat” nedeniyle Cumartesi gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı. Bunlar arasında Amman, Kahire, Sana ve Trablus elçilikleri bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı buna karşın Bağdat, Kabil, Cezayir ve Dakka’daki büyükelçiliklerin Pazartesi günü açılması kararı verdi.

ABD 20’yi aşkın elçilik ve konsolosluk binasını el-Kaide’nin terör tehdidi nedeniyle kapatırken Amerikan vatandaşlarına dünya çapında seyahat uyarısında bulunmuştu.
Bazı ülkeler benzer önlemler alırken uluslararası polis örgütü İnterpol da kendi güvenlik alarmını yayınladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın alarmında terör saldırısı ihtimalinin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da güçlü olduğu belirtildi. Bakanlık, el-Kaide ve yandaşı grupların Ağustos sonuna kadar saldırı düzenleme çabasında bulunacağını ve bu saldırıların büyük olasılıkla Arap Yarımadası'ndan kaynaklanacağını bildirdi.

Öteyandan İnterpol verdiği alarmın Irak, Libya, Pakistan ve altı ülkede meydana gelen cezaevi firarlarından kaynaklandığını bildirdi. İnterpol el-Kaide’nin parmağı olan bazı firarlarda yüzlerce teröristin kaçtığını hatırlattı.

Almanya ve İngiltere de Yemen’deki elçiliklerini Pazar ve Pazartesi günleri kapalı tutacaklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG