Erişilebilirlik

ABD Elçiliği’nden 15 Temmuz Etkinlikleri Uyarısı


US Turkey Embassy Security Message
US Turkey Embassy Security Message

ABD Ankara Büyükelçiliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılacak kalabalık etkinliklerde olası “şiddet” ihtimaline dikkat çekerek, vatandaşlarından gösterilerden uzak durmaya çağırdı.

Büyükelçiliğin internet sitesinden yapılan duyuruda, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ile Ankara’daki diğer hükümet binaları, kamu mekanları ve İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde anma etkinlikler düzenleneceğinin medyada yer aldığı belirtildi. Türk yetkililerin anma etkinliklerinin zamanı ile ilgili bilgileri henüz açıklamadığına da dikkat çekildi. Bu çerçevede, Amerikan vatandaşlarından yerel haber kaynaklarını takip ederek, nerelerde kalabalık toplanacağını dikkate almaları istendi.

Duyuruda, özetle, “Türkiye’deki ABD Temsilciliği bilgilendiriyor ki 15 Temmuz ve önceki günlerde, darbe girişimi yıldönümüyle ilgili olarak ülke genelinde hükümet ve hükümet dışı organizasyonlar ile halka açık yerlerde toplantı ve gösteriler gibi büyük etkinlikler gerçekleşebilir. Türkiye’deki ABD Temsilciliği, Türkiye’de seyahat eden veya yaşayan ABD vatandaşlarını dikkatli olmaya ve gösteriler ile büyük kalabalıklardan uzak durmaya çağırıyor” denildi. Barışçıl amaçlarla düzenlenecek gösterilerde “şiddet” ortamı oluşabileceği de vurgulandı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG