Erişilebilirlik

ABD El Şebab'ı Kınadı


Amerika, radikal islamcı terör örgütü El-Şebab’ın Somali’nin başkenti Mogadişu’da iki ayrı otele ve Afrika Gücü birliğine düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı.

Yetkililer otellere yapılan saldırıda en az 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bir zamanlar Mogadişu’nun futbol stadı olan ancak şimdilerde Afrika Gücü’ne ev sahipliği yapan tesisin havan toplarıyla saldırıya uğradığını belirten yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “El-Şebab bir kez daha ne kadar zalim olduğunu, şiddet ve baskı yanlısı bir Somali toplumu hedeflediğini açıkça ortaya koymuştur” denildi. Açıklamada, Amerika’nın daha istikrarlı ve güvenli bir ülke yaratmak için Somali halkı, hükümeti ve uluslararası ortaklarıyla çalışmaya devam edeceğinin de altı çizildi.

El-Şebab, Somali hükümetini devirerek, İslami temellere dayalı bir devlet kurmak için yıllardır benzer saldırılarda bulunuyor.

Somali ordusuna ait askerler ve Afrika Gücü’ne bağlı barış gücü askerleri şimdiye kadar El-Şebap’ı Somali’nin büyük şehirlerinden uzak tutmayı başardı ancak ülkenin bazı bölümlerini kontrol altında tutan örgüt, saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG