Erişilebilirlik

ABD Dışişleri’nin İftar İptaline Eski Bakanlık Çalışanları Tepki Gösterdi


Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yıllardır düzenlediği iftar yemeğini bu yıl yapmamasına bakanlığın eski çalışanlarından tepki geldi.

Dışişleri Bakanı eski yardımcısı emekli büyükelçi Robin Raphel, “Bence bu çok yanlış işaret gönderiyor. 20 yıldan fazla bir zaman önce böyle bir gelenek başlattıysanız ve ondan uzaklaşıyorsanız, bunun kötü sinyal gönderdiğine inanıyorum. Bu saygısızlık” dedi.

Dışişleri Bakanı eski yardımcısı Karl Inderfurth, iptalin Müslüman dünyasında iyi algılanmayacağını düşündüğünü kaydetti. Inderfurth, bunun dinlerin birbirlerini anlamasına ve değer vermesine yardımcı olduğuna inanan birçok Amerikalı için de iyi karşılanmayacağını söyledi.

Araştırma görevlisi James Phillips ise bunun Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe sorununun göstergesi olabileceğini belirtti. Phillips, Trump’ın bütçe kısıntısı yapacağını söylediğini hatırlattı ve bunun siyasi bir konudan daha çok bütçeyle ilgili olabileceğini savundu.

Bu arada Reuters haber ajansı, Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün, bakanlığın iftar yemeğini Ramazan’dan sonra düzenlemeyi değerlendirdiğini belirttiğini kaydetti. Açıklamayla ilgili başka ayrıntı verilmedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG