Erişilebilirlik

ABD Dışişleri’nden Türkiye’ye Seçim Kutlaması


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, hem cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, hem de “zorlu bir yarış çıkardılar” dediği diğer iki cumhurbaşkanı adayını kutladı

Türkiye’de cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçildiği 10 Ağustos seçimleri Amerika tarafından da takip edildi. Seçimden kısa süre sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, bir mesaj yayınladı ve Başkan Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayacağını açıkladı.

Türkiye’deki seçimler, Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Pazartesi günü yapılan günlük basın toplantısında da bir soru üzerine gündeme geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, “Halkın doğrudan Cumhurbaşkanını seçtiği bu seçimlerle ilgili olarak Türk halkını ve Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı kutluyoruz. Zorlu bir seçim yarışı çıkaran diğer iki adayı da tebrik ediyoruz. Başbakan Erdoğan’la ve kendisinden sonra seçilecek başbakanla yeni görevinde çalışmayı bekliyoruz. Türkiye’nin dostu ve müttefikiyiz ve bu yakın ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Sözcü Harf de Başkan Obama’nın seçim sonucuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayacağını tekrarladı. Marie Harf, seçim koşullarıyla ilgili bir soruya ise bu konuda AGİT’in nihai raporunu ilerleyen günlerde yayınlayacağını hatırlatarak yanıt verdi ve “Şu noktada başka bir yorumda bulunmayacağız” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG