Erişilebilirlik

ABD’den Türkiye’ye Üst Düzey Ziyaret Trafiği


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ABD’nin Suriye’den çekilme sürecini görüşmek üzere Türkiye’ye gidiyor.

John Bolton Twitter hesabından, "ABD güçlerinin Suriye'den çekilmesi, IŞİD'in yeniden canlanmasını engellemek, IŞİD'e karşı bizimle savaşmış olanların pes etmemesini sağlamak ve İran'ın bölgedeki kötü niyetli faaliyetleriye mücadele etmek için müttefiklerimizle nasıl çalışacağımızı görüşmek üzere, Türkiye ve İsrail'e gidiyoruz" mesajını paylaştı.

Bolton, mesajının ikinci bölümünde de ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Suriye özel temsilcisi James Jeffrey’nin de Türkiye’de görüşmelere katılacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün ABD’li basın kuruluşu Newsmax’e verdiği mülakatta, John Bolton ve James Jeffrey'nin Türkiye'ye gideceğini söylemiş ve, "ABD için iyi sonuçlar elde etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yönetimiyle çalışmamız gereken çok alan var" demişti.

Pompeo ayrıca, Başkan Trump’ın çekilme kararını tüm cephelerde yerine getireceklerini söylemiş ve Ankara’da tepkiyle karşılanan, ‘’Sadece çekilme değil, Başkan'ın ortaya koyduğu diğer tüm unsurlar: Türkler’in Kürtler’i katletmemesinin güvence altına alınmasının önemi, Suriye'de dini azınlıkların korunması; tüm bunlar halen ABD'nin görev tanımının bir parçasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Pompeo, rahip Brunson krizini gündeme getiren muhabirin ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan güvenilir bir ortak mı?" sorusuna ise, "Türklerle üzerinde çalışmamız gereken çok şey var. NATO müttefikiler. Amerikalıların önem verdiği ve Amerikalıların güvenliğini sağlayan şeylere fazlasıyla destek çıktıkları konular var. Başka konularda ise gerçekten kaygılarımız var. Hala Türkiye’de tutulan Amerikalılar gibi. O nedenle Türk yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor’’ yanıtını vermişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG