Erişilebilirlik

ABD’den Türkiye’de Terör Saldırısı Uyarısı


Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği radikal grupların Gaziantep’te Suriyeli bir muhalefet örgütüne karşı saldırı düzenleyebilecekleri yolunda bir uyarı yayınladı. Uyarı Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarını da gerekmedikçe Suriye sınırı yakınlarına seyahat etmemeye çağırıyor

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği radikal grupların Gaziantep’te Suriyeli bir muhalefet örgütüne karşı saldırı düzenleyebilecekleri yolunda bir uyarı yayınladı.

Saldırıyı düzenleyebilecek ‘radikal grup’ hakkında bilgi verilmezken Türkiye’deki Amerikalılar’a Türkiye’nin güneydoğusunun normalde sakin olduğu, ancak “durumun herhangi bir belirti olmadan değişebileceği” mesajı verildi ve Suriye sınırı yakınlarına gerekmedikçe seyahat etmemeleri uyarısında bulunuldu.

Suriye Geçici Hükümeti sürgün hükümeti olarak kurulsa da ülkede süren iç savaşın üzerinde etkisi son derece sınırlı. Muhalefet grubu, 2013 senesinde Batı’nın desteğini alan Suriye Ulusal Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu tarafından kurulmuş ve bu yılın başında merkezini Gaziantep olarak belirlemişti.

Grup, muhaliflerin elindeki bölgelere destek sağlasa da siyasi tartışmalar ve donörlerin siyasi bir oluşuma destek vermek konusundaki çekinceleri nedeniyle Suriye içinde büyük bir güç kazanamadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG