Erişilebilirlik

ABD’den Türkiye Dahil 131 Ülkeye Seyahat Uyarısı 


ABD Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarı listesini yeniden güncelledi. Gözden geçirilen listede "Dördüncü Seviye: Seyahat Etmeyin" kategorisine Salı gününden bu yana yaklaşık 100 ülke eklendi. 26 Ağustos 2020’den bu yana bakanlığın üçüncü seviye, yani “seyahat etme planlarınızı tekrar gözden geçirin” uyarı listesinde yer alan Türkiye de artık ‘’seyahat edilmemesi’’ gereken ülkeler arasında.

Bakanlık listesinde İngiltere, Kanada, Fransa, Meksika, Almanya da yer aldı ve bu ülkelerde Corona virüsü enfeksiyonun çok yüksek olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı hafta başında, Corona virüsü pandemisinin "seyahat edenler için benzersiz risk" taşıdığı gerekçesiyle "Seyahat Etmeyin" uyarısını dünya çapındaki ülkelerin yaklaşık 80'ini kapsayacak şekilde genişleteceğini açıklamıştı.

Salı gününden önce Dışişleri Bakanlığı yaklaşık 200 ülkeden 34'ünü "Seyahat Etmeyin" kategorisinde listeliyordu. Bu sayı şu anda 131’e çıkmış durumda. Dışişleri Bakanlığı güncellemeleri ne zaman tamamlayacağını açıklamayı ise reddetti.

Amerikalılar’ın çoğu Corona virüsü kısıtlamaları nedeniyle Avrupa'nın büyük kısmına seyahat engeliyle karşılaşmıştı.

Washington, Avrupa’nın büyük çoğunluğunda, Çin, Brezilya, İran ve Güney Afrika'da bulunan Amerika dışındaki ülke vatandaşlarının ülkeye girişini de yasaklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı, kararın bazı ülkelerdeki mevcut sağlık durumunun yeniden değerlendirilmesi anlamına gelmediğini, bunun yerine "Dışişleri Bakanlığı'nın Seyahat Danışmanlığı sisteminde mevcut epidemiyolojik değerlendirmelere daha fazla güvenmek için yapılan bir ayarlamayı yansıttığını" bildirdi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG