Erişilebilirlik

VOA'nın Çatı Kuruluşundan RTÜK Kararı Açıklaması


VOA Türkçe’nin bağlı olduğu federal basın kuruluşu ABD Küresel Medya Dairesi (USAGM), RTÜK’ün getirdiği erişim engeline karşı açıklama yaptı. Açıklamada, RTÜK’ün hamlesi için ‘’internet sansürünün önünü açmak için endişe verici bir seçim’’ denildi.

USAGM CEO Vekili Kelu Chao yazılı açıklamasında, "Voice of America (Amerika'nın Sesi) ve Deutsche Welle'yi engelleme girişimiyle RTÜK, internet sansürünün önünü açmak için endişe verici bir seçim yapmıştır. Türkiye'deki izleyiciler çevrelerindeki dünyayla ilgili gerçeklere dayalı haberlere erişimi hak etmektedir. Basın özgürlüğüne yönelik bu son saldırıya rağmen USAGM, Türkiye'deki ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara özgür bilgi akışını destekleme misyonundan vazgeçmeyecektir" dedi.


VOA Direktör Vekili Yolanda López de "Bu hamleye, basında çıkan olumsuz haberleri sansürlemeye yönelik örtülü bir çaba olarak karşı çıkıyoruz. Sitemizin engellendiğini öğrendikten sonra, Türkiye'nin VOA'nın Türkçe konuşan izleyicilerine doğru ve tarafsız haber sunma kabiliyetini kısıtlama çabalarındaki bu son eyleme kesinlikle itiraz ediyoruz. ‘Atlatma araçları’ ve diğer yollar sayesinde VOA engellenemeyecektir" ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG