Erişilebilirlik

ABD'den Müslümanlarla Dialog Vurgusu


ABD'den Müslümanlarla Dialog Vurgusu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Texas eyaletinin Houston kentindeki sel felaketinin yol açtığı hasarı yerinde gözlemleyen ve Rice Üniversitesi’nde göçmenlik üzerine bir konuşma yapan İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Suriye Kültür Merkezi’nde kentin Müslüman toplumuyla biraraya geldi.

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Müslüman toplumla daha iyi diyalog kurmanın her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı: “Küresel terör tehdidinin geçirdiği evrim, Amerika içinden çıkan köktendinci teröristler ve Amerika’ya yönelik terör saldırıları göz önünde bulundurulduğunda Amerikan Hükümeti, özellikle de benim başında bulunduğum İç Güvenlik Bakanlığı için Müslüman toplumun liderleriyle biraraya gelmek daha da büyük önem kazandı.”

Suriye Amerikan Konseyi Houston Şubesi Başkanı Şiyam Galyon da teröre karşı işbirliğinin önemini vurguladı: “IŞİD, El Nusra ve El Kaide’nin elinde çok acı çekmiş aileler olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu iğrenç örgütlerin ne kadar ahlak yoksunu olduklarını çok iyi biliyoruz. Bu örgütler hem Suriye halkını hem de Amerikan halkını tehdit ediyor. Bu terör örgütleriyle mücadelede İç Güvenlik Bakanlığı’yla işbirliği yaptığımız için gururluyuz.”

Şiyam Galyon Amerikan yönetiminin harekete geçmesini istedi ve IŞİD’in yüzbinlerce kişiyi öldürdüğüne dikkati çekti: “IŞİD ve diğer örgütlerin Suriye’deki yükselişinin ana nedenlerinden biri, Amerika’nın Esat rejimine karşı adım atmakta gecikmesi. Esat rejimi, her gün varil bombaları ve kimyasal silahlarla kendi vatandaşlarını öldürmeye devam ediyor. Şimdiye kadar 300 binden fazla Suriyeli öldü.”

Anat Haddad Houston’da yaşayan Suriyeli bir mülteci. Haddad, “Bazıları sığınma başvurusu mülakatı için iki yıl bekliyor. Başlarından geçenleri anlatmak için bile bu kadar beklemeleri gerekiyor” diyor.

Haddad yine de umudunu kaybetmemiş: “En azından bizi dinleyen birileri var. İşlemleri hızlandırmak için harekete geçeceklerinden eminim.”

Suriye asıllı Amerikalı Fatma Barrazi’nin ailesi mülteci kamplarında yaşıyor: “Suriyeliler ülkelerini geri istiyor, barış istiyor, güvende olmak istiyor.”

Obama yönetimi IŞİD’le mücadeleye devam edeceğini tekrarlıyor ancak bu mücadelenin boyutları konusunda temkinli davranmaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG