Erişilebilirlik

ABD'den İslamcı Terör Örgütleriyle Bağlantılı Kişilere Yaptırım Kararı


Obama yönetimi, IŞİD’in Ortadoğu’daki bazı kollarını küresel terör örgütü olarak tanımlama kararı aldı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Yemen, Suudi Arabistan ve Libya’daki el Kaide bağlantılı İslamcı gruplara yaptırım uygulamaya başladı. Buna el Kaide’yle doğrudan bağlantısı olan el Nusra Cephesi de dahil.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Terör eylemleri işleyen ya da işleme riski taşıyan ve bu yolda Amerikan vatandaşlarının güvenliğini, Amerika’nın ulusal güvenliğini, dış politikasını ya da ekonomisini tehdit eden yabancı ülke vatandaşlarına karşı “yaptırımlar ve cezalar” uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca Amerika Maliye Bakanlığı IŞİD’le bağlantılı gruplar adına finansman sağlayan kişilere yönelik yaptırım uygulama kararını açıkladı.

Maliye Bakanlığının açıklamasında, terörle bağlantılandırılan grupların Amerikan mali sistemine erişiminin yasaklandığına dikkat çekildi, aynı zamanda Amerikan vatandaşlarının da bu gruplarla iş yapmasının yasak olduğu ve Amerika’nın yargı yetki alanı kapsamında bulunan mal varlıklarının dondurulacağı hatırlatıldı.

ABD Maliye Bakanlığı ayrıca, terör örgütü tanımlandırmasının, Amerikan hükümeti içinde ve uluslararası ortaklıklar kapsamında eşgüdümü arttırarak terör faaliyetlerini engellemeyi amaçladığınının altını çizdi.

Koalisyon çerçevesinde IŞİD’e askeri operasyonlarını sürdüren Amerika bir yandan da örgütün mali kaynaklarını kurutma mücadelesi veriyor. Washington bundan dolayı, 2015 yılında 30 kadar lider ve gruba benzer yaptırımlar uygulamıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG