Erişilebilirlik

ABD'den Ankara'daki Saldırılara Kınama


Ankara’da en az 28 kişinin öldüğü ve 60’ın üzerinde kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili olarak ABD hükümetinden birkaç resmi kanaldan açıklama ve kınama geldi.

Beyaz Saray, Savunma Bakanı Ashton Carter ve ABD Dışişleri Bakanlığı yaptıkları yazılı açıklamada, Ankara’daki saldırıyı şiddetle kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price açıklamasında, “ABD, bugün Ankara’da düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor. Dua ve dileklerimiz, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleriyle ve yaralılarla” ifadesini kullandı.

Bu saldırı karşısında, NATO müttefiki, güçlü ortak ve IŞİD karşıtı koalisyonun değerli üyesi Türkiye’nin yanında yer aldıklarını vurgulayan Price, teröre karşı mücadelede işbirliği ve desteklerinin süreceği sözünü verdi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter
ABD Savunma Bakanı Ash Carter

Carter: ‘Şiddetle kınıyoruz’

Savunma Bakanı Carter da açıklamasında, Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerini iletti.

Bu anlamsız trajedide yaralananların duacısı olduğunu kaydeden Carter, şöyle devam etti:

“Türk askeri personelinin içinde olduğu otobüsleri hedef aldığı görülen bu korkakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Teröre karşı mücadelede devam eden işbirliğimizi derinleştirme kararlılığımızı daha da güçlendirmeye yarayan bu korkunç eylem karşısında müttefikimiz Türklerin yanındayız.” ​

ABD Dışişleri’nden taziye

Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasında "Türk askeri personeli ve sivilleri hedef alan terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerini taziyelerimizi iletiyoruz, yaralananların hızla iyileşmesini temenni ediyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye ile terör tehdidiyle savaşta güçlü ortak olduğumuzu tekrarlıyoruz" dendi.

McGurk ve Bass’ten Twitter üzerinden taziye

Başkan Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Koordinatörü Brett McGurk Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ""Ankara'daki barbar terör saldırısını sert bir şekilde kınıyoruz ve failleri adalet önüne getirmesi konusunda koalisyon ortağımız Türkiye'yle birlikte duruyoruz" diye yazıyor.

Amerika Büyükelçisi John Bass de büyükelçiliğin Twitter hesabı üzerinden kısa bir başsağlığı mesajı yayınladı. Bass, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban: ‘Umarım failler bir an önce adalet önüne çıkarılır’

Ankara’daki saldırılara bir kınama da New York’tan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’dan geldi. BM tarafından yapılan yazılı açıklamada patlamanın bombalı araçla düzenlendiği haberine atıfta bulunularak, “Kentin kalbinde mesai çıkış saatinde meydana gelen bu patlama en az 28 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı. Genel Sekreter bu terör saldırısının faillerinin bir an önce adalet önüne çıkarılmasını umut ediyor. Genel Sekreter, (ayrıca) ölenlerin ailelerine içten taziye dileklerini sunarken, Birleşmiş Milletler de bu trajik dönemde Türkiye’nin halkı ve devletiyle dayanışma içindedir” deniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG