Erişilebilirlik

ABD’deki Okul Saldırısının Faili 17 Yaşında


Amerika bir kez daha bir lisede yaşanan silahlı saldırıyla sarsıldı. Teksas eyaletinin Santa Fe kentinde Cuma günü bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 9 öğrenci ile 1 öğretmen hayatını kaybetti. Olayda 10 kişi de yaralandı.

Saldırıyı 17 yaşındaki bir erkek öğrencinin düzenlediği açıklandı. Saldırganın kimliği Dimitrios Pagourtzis olarak açıklanırken, olayda saldırgan dışında ikinci bir öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi. 18 yaşındaki diğer şüphelinin kimliği açıklanmadı.

Emniyet yetkilileri, okulun içinde ve yakınında boru bombası ve düdüklü tencereden hazırlanmış patlayıcı düzeneği bulduklarını açıkladı.

"Aracında başka patlayıcılar bulundu"

Saldırı sonrası Teksas Valisi Greg Abbot, bilgi almak üzere Santa Fe’ye gitti. Vali Abbot, olay sonrası saldırganın otomobilinde yapılan incelemede, molotof kokteylinin yanısıra çeşitli patlayıcıların da bulunduğunu söyledi.

Teksas Valisi Abbot, saldırganın olay sonrası intihar etmeyi planladığını belirtirken, olayda kullanılan silahların saldırganın babasına ait ruhsatlı silahlar olduğuna inandıklarını da söyledi.

Yerel saatle sabah 7.45’te yaşanan olayda, silahlı saldırganın okulda derslerin başlamasına kısa süre kala silahıyla ateş açtığı bildirildi. Saldırı sırasında okulun içinde olduğu belirtilen saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

Amerika Başkanı Donald Trump, saldırı sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “İlk gelen haberler iyi görünmüyor. Tanrı hepinizi korusun” yazdı.

Santa Fe Lisesi, Şubat ayında silah sesleri duyulması üzerine polis tarafından kuşatılmıştı. Ancak polis tarafından yapılan incelemede ateş açılmadığı belirtilmişti.

Amerika’nın Teksas eyaleti kanunları, silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alınmasına olanak tanıyor.

Amerika’da lisede silahlı saldırı dehşeti çok değil Şubat ayında Florida’nın Parkland kentinde yaşandı. Lisenin eski bir öğrencisi olduğu belirtilen silahlı saldırgan, 17 kişinin ölümüne neden olmuştu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG