Erişilebilirlik

ABD'deki Müslüman Dernekleri Saldırıyı Kınadı


ABD'deki Müslüman Dernekleri Saldırıyı Kınadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Polis California’nın San Bernardino kentinde 14 kişiyi öldüren Syed Rizwan Faruk ile eşi Tashfeen Malik hakkında bilgi toplamaya devam ediyor. Altı aylık bebeklerini anneannesine bırakarak saldırıyı düzenleyen Syed ve Tashfeen polisle girdikleri çatışmada öldürüldü. Çifti tanıyanlar şaşkınlıklarını gizleyemezken Los Angeles’daki müslüman dernekleri saldırıyı sert ifadelerle kınadı.

Saldırının şoku sadece San Bernardino sokaklarında değil, tüm Güney California’da hissedildi. Riverside İslam Merkezi Başkanı Mustafa Kuko, saldırganların kimliklerini öğrenince büyük üzüntü duyduğunu söylüyor: “Moralim çok bozuldu. İslam’ın bu tür bir davranışı kabul edemeyeceği öğretilmişken nasıl böyle bir suç işlerler.”

Mustafa Kuko, Faruk’u şahsen tanıdığı için daha da üzgün.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi’nden Hüssam Ayluş, aile fertlerinin de hem üzgün hem de şok içinde olduğunu söylüyor: “Faruk’u, eşini telefondan aramışlar, ulaşamayınca kurbanlar arasında olduklarını düşünmüşler.”

Hüssam Ayluş, saldırıdan sonra Müslümanlar’a yönelik tepkinin arttığını da belirtiyor: “Ne yazık ki saldırı sonrasında nefret mesajları, ölüm tehditleri almaya başladık.”

San Bernardino’daki en büyük camii her dilden duanın okunduğu, saldırının kınandığı bir anma gecesi düzenledi.

Amjad Mahmud Han, “Bu tür saldırılar sonrasında benzeri anma törenleri her yerde yapılıyor ve ne kadar etkili bilmiyorum ama, en azından yükselen İslam karşıtı tepkilere bu şekilde tepki verebileceğimizi düşünüyorum” diyor.

Amerika’da yaşayan birçok Müslüman da İslam karşıtı görüşlerle mücadele etmek için şiddetin her türüne karşı olduklarını gösteren mesajlar göndermenin önemli olduğu görüşünde.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG